2011. április 6., szerda

A gyom ellen való áfeum

Kapa.
Horoló.
Kicsi, nagy.
No vegyszer.

Én így.
Egyébiránt 3-4 fajta jelenik meg. A tarack előszeretettel bombáz még mindig, pedig szinte csak a föld átszitálása maradt ki. De van még ez a szúrós levelű, hatalmas gyökerű rettenet ami igazán nehézzé teszi a gyomlálást. Rendkívül gyorsan fejlődik, már előre félek tőle. Nagyon hosszú gyökere van, és kegyetlen erősen tapad. Ha az ember kicsit nem figyel oda, akkora gyökeret ereszt hogy gyomláláskor jön vele a kertünk féltve őrzött kincse is. Általában ott jelenik meg ahol nincs nagyon gyomlálás, mondjuk a répa között mikor az szépen fejlődik. Két kötőjel három nap alatt (főleg esős időben) pikk pakk ott terem, és megnől a teste. Minek okán volt már rá precedens, hogy jó 6-8 cm nagyságú pusztítás árán jött ki:-((
Szóval mikor csak 1-2 cm akkor kell kiemelni gyökerestől.

A másik kedvenc a folyondáros történet. Főleg az uborkára tekeredik rá, illetve a paradicsom, és paprika közül nehéz kiszedni. Rákelgyózik a növény szárára, aztán le kell fejtegetni. Ugyan nem erős gyökerű, de szépen meg tudja fojtani a kis kedvencünket.

Mivel én is csak amateur kertészke vagyok, néha sajna későn érek ki a kertbe, aztán izzadósra kapálom magam. Tudom én hogy nem jó ez sem, de ez van.

Másra most hirtelen nem emlékszem, majd ha megjelenik leírom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése